niedziela, 6 września 2015

Trufle kokosowe


Ekspresowe w wykonaniu, idealne do popołudniowej herbatki, dla wszystkich fanów słodkości z kokosową nutą, nie da się ukryć, że ja nią jestem. Robione przeze mnie wielokrotnie, nie zawsze w formie kuleczek (czasami po prostu masa wyjadana łyżką z pojemnika :) ). 

Składniki:

  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (400g)
  • 250 g wiórków kokosowych
  • 100 g białej czekolady
  • 1 łyżeczka likieru kokosowego
 Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na około
1 godzinę. Po schłodzeniu formować kulki wielkości orzecha włoskiego lub wyjadać bezpośrednio z pojemniczka :)

Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz